Ինչպես խնամել դեմքի մաշկը ձմռանը

Չլվացվել օճառով

Օճառը պարունակում է այնպիսի նյութեր, որոնք չորացնում են մաշկը, հատկապես ձմռանը խորհուրդ չի տրվում լվացվել դրանով: Բացի այդ՝ պետք է օգտագործել սնուցող ու խոնավացնող քսուքներ: Այն թեթև քսուքները, որոնք օգտագործվում են ամռանը, ձմռան համար բավարար չեն. պետք է անցել ավելի ինտենսիվ նյութերի, կոմբինացված մաշկ (երբ ճարպոտ է միայն ճակատը, քիթը և կզակը) ունեցողներին խորհուրդ է տրվում ձմռանն անցնել չոր մաշկի համար նախատեսված սնուցող միջոցների:

Չոր մաշկ

Այս մաշկային տիպն ունեցողներին խորհուրդ է տրվում հաճախ խոնավացնել մաշկը, չլվացվել օճառով, չօգտագործել սպիրտ պարունակող տոնիկներ և անպայման սնուցել: Ու ամենակարևորը՝ օգտագործել միայն չոր մաշկի համար նախատեսված միջոցներ: Սխալ ընտրված նյութերը, օրինակ՝ յուղոտ մաշկի միջոցները չորացնող նյութեր են պարունակում, ինչը էլ ավելի վնաս է չոր մաշկին:

Կոմբինացված մաշկ

Կոմբինացված մաշկի դեպքում յուղոտ է դեմքի միայն մի հատվածը՝ T-գոտին (ճակատ, քիթ և կզակ), իսկ այտերի մասում նկատվում է չորություն: Այս տիպի մաշկ ունենալու դեպքում կրկին պետք է ընտրել համապատասխան քսուքներ, սակայն ձմռանը կարելի է ընտրել նաև չոր մաշկի համար նախատեսված խոնավացնող միջոց, սա այն դեպքում, երբ այտերի չորությունն ավելի է անհանգստացնում, քան T-գոտու ճարպոտությունը:

Image

Այսպիսի մաշկը սովորաբար ունենում է ավելի հաստ պաշտպանիչ շերտ, այդ պատճառով ավելի դիմացկուն է: Սակայն կրկին պետք է խոնավացնել այս տիպի մաշկը, հատկապես եթե կինը 30 անց է: Բայց պետք է ուշադիր լինել, որպեսզի խոնավացնող միջոցը չպարունակի հանքային յուղեր, որոնք կփակեն ծակոտիները: Արդյունքում հնարավոր է՝ առաջանան կորյակներ ու ցան:

Ճարպոտ մաշկը պետք է հաճախ լվանալ, քանի որ այն բակտերիաների առաջացմանը նպաստող միջավայր է. լվացվելիս պետք է օգտագործել հատուկ գելեր, որոնք չեն պարունակում մաշկի պաշտպանիչ շերտը վնասող մակերեսային ակտիվ նյութեր:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s